cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

El Govern rebaixa el llum, el gas i el telèfon per frenar la inflació

L'Estat sufragarà el cost de les mesures amb més de 4.000 milions de pessetes

El Govern no ha perdut temps per tallar el preocupant augment dels preus. Només un dia després que es donàs a conèixer la negativa dada de l'IPC de març, el Consell de Ministres aprovà un conjunt de mesures per controlar la inflació, que tindran un cost per l'Estat d'entre 4.000 i 5.000 milions de pessetes. Les rebaixes a les tarifes de l'electricitat, el gas i el telèfon i les reformes estructurals i liberalitzadores que afecten sectors estratègics de l'economia constitueixen la clau del pla de l'Executiu amb el qual confia reduir l'IPC entre 2 i 3 dècimes i evitar així que Espanya es distanciï cada vegada més dels seus socis europeus.

El Govern aprovà una reducció de la tarifa elèctrica de l'1'5 per cent, que se suma al de la rebaixa del 2'5 per cent aplicat des de principis d'any, amb el qual el descens global se situa al 4 per cent en termes nominals, més els efectes de la inflació.

A l'àmbit del gas es rebaixarà entre 2 i un 4 per cent tant el preu màxim de gas natural per ús industrial, com la tarifa de gas natural per ús domèstic i comercial i el preu de la bombona de butà que, en línies generals, segons explicà el titular d'Indústria, Josep Piqué.

Quant al telèfon, el Govern ha aprovat d'avançar preus del servei fix prestat per Telefònica que estaven ja previstes. Així, les tarifes provincials disminuiran un 10 per 100; les interprovincials, un 20 per 100, i les internacionals un 12 per 100.

Aquesta rebaixa es realitzarà en dues fases: l'1 de juliol haurà d'estar aplicada el 50 per 100, i l'1 de desembre, el total. Les telefonades locals romandran congelades al menys aquest any. Quant a la reducció de preus dels serveis mòbils. Les telefonades fix-mòbil es rebaixaran entre un 5'76 per 100 i el 12'85 per 100, dependent de la franja horària a partir de l'1 de juliol.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris