nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
24°

Breus

• TRIBUNALS

Garzón vs Stroessner El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón rebé ahir informació de l'anomenada 'Operació Còndor' procedent de l'«Arxiu del Terror» en què es narra, entre altres casos, la repressió soferta per 20 capellans espanyols, i la implicació de l'exdictador paraguaià, Alfredo Stroessner, segons explicà el descobridor d'aquests documents, Martín Almaña. L'«Arxiu del Terror» són prop de cinc tones de paper en les quals es troba la informació relativa a l'«Operació Còndor», que englobava tots els règims dictatorials del con sud de l'Amèrica Llatina, consistent en la repressió i tortures de dissident polítics. Segons Almaña, la informació demostra que «Pinochet és l'autor intel·lectual i material de l''Operació Còndor', mentre que Stroessner és el coautor moral i material».EUROPA PRESS.

La decisió sobre Pinochet, ja Els exiliats xilens continuen manifestanr-se davant el Parlament britànic a l'espera que el ministre de l'Interior, Jack Straw, decideixi en les pròximes hores si dóna llum verda al procés d'extradició de l'exdictador Augusto Pinochet a Espanya o si li permet tornar a Xile. L'optimisme és la tònica general entre els exiliats, que creuen que l'extradició tindrà lloc, tot i les pressions a què ha estat sotmès el ministre des del partit conservador. AFP.

Etarra deportada, davant el jutge El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno, de 57 anys, prendrà demà declaració a la presumpta etarra María Luz Bella Bringas, que dimarts va ser expulsada per les autoritats franceses a Espanya, després de complir condemna al país veí, segons informaren ahir fonts jurídiques. María Luz Bella Bringas, que va ser detinguda el 1995 a Hendaia, al costat de Francisco Javier Chimeno Inza, relacionat amb l'operació desplegada a Palma per intentar atemptar contra el rei, té pendent una causa a l'Audiència Nacional per un delicte de col·laboració amb banda armada. Bella Bringas està acusada d'haver servit de «llançadora» en el transport d'un cotxe amb 50 quilos d'amonal el 1991. AFP.

• AGRICULTURA

La renda dels pagesos La ministra d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Loyola de Palacio, manifestà ahir en el Senat que la renda dels pagesos i ramaders espanyols s'ha incrementat més d'un 12 per cent des que governa el Partit Popular, com ho demostra que «els pagesos s'hagin mantingut en les explotacions i hagin fet un esforç d'inversió, batent rècords l'any passat en maquinària agrícola». D'aquesta manera contestà De Palacio a les acusacions del portaveu socialista d'Agricultura Antonio Rodríguez Rodríguez, que explicà que en els dos primers anys de política agrària del Partit Popular, amb pressupostos elaborats i gestionats pel Govern, la renda dels pagesos espanyols baixà més d'un 5 per cent. EUROPA PRESS.

• POLÍTICA

Catalunya, camí de ser un 'bingo' La vicepresidenta del Partit per la Independència (PI), Pilar Rahola, creu que el fet que la Generalitat projecti ampliar les sales de bingo i augmentar l'oferta d'aquest joc «farà que Catalunya es converteixi per obra i gràcia de la Generalitat en un gran bingo, tot i el perill de ludopatia per als catalans». E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris