cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

Mayor afirma que els qui no se sumen «al crit d'independència» són més

Borrell assegura que la violència a Euskadi cada dia «escala llocs»

Les reaccions a la manifestació que feren dissabte els signants del Pacte de Lizarra no deixaren de produir-se des de les files dels partits d'àmbit estatal i des del Govern. Així, el ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, afirmà que, encara que milers de bascs participaren a la manifestació convocada pels signants del Pacte d'Estella, «centenars de milers quedaren a casa seva» amb la qual cosa demostraren que aposten per la pau.

Per Mayor Oreja, són molts més els bascs que no se sumen «al crit d'independència», i entre aquests són els militants del PP i del PSOE els que més anhelen la pau perquè són els que pitjor viuen en el País Basc. El titular d'Interior assegurà que, en el moment actual del procés de pau, a l'esquerra abertzale preval «la tàctica política per sobre de l'autenticitat i dels principis». Afegí que, per tant, la violència al carrer, com els atemptats a Getxo, augmentarà o disminuirà d'acord amb els avantatges electorals que suposaran per a Euskal Herritarrok.

Des del PSOE, el candidat socialista a la presidència del Govern, Josep Borrell demanà que «el partit sencer es constitueixi en un escut humà cap aquells que suporten la violència i la barbàrie». «No podem permetre que això ocorri», subratllà Borrell, i explicà que aquest era el primer punt pel qual havia de lluitar.

A més, el candidat socialista denuncià la violència que cada dia «escala llocs un poc més en el País Basc» i recordà que no es poden presentar a les properes eleccions municipals «representant el nostre partit i altres partits perquè són objecte d'extorsió o d'intent d'assassinat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris