cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

Breus

• JUSTÍCIA

Declaració de Javier de la Rosa El financer català Javier de la Rosa ha abandonat la presó de Can Brians (Barcelona) i ha estat traslladat a Madrid, on avui declararà com a imputat pel Cas Torras davant la jutgessa de l'Audiència Nacional Teresa Palacios. De la Rosa, que passarà la nit en una presó madrilenya, ingressà el passat mes d'octubre a la presó de Can Brians per presumpta apropiació indeguda de quasi 8.000 milions de pessetes amb la venda de les papereres Icas i Impacsa del Grup Torras. EFE.

• ECONOMIA

Es reduirà el creixement L'economia espanyola reduirà el seu creixement el 1999 fins a situar-se en una taxa d'entre el 3'25 i el 3'5 per cent, a causa de la disminució del ritme de les exportacions com a resultat de la crisi dels mercats emergents i del menor creixement d'algunes de les economies europees, segons les previsions que maneja el FMI en el seu darrer informe anual sobre Espanya. Amb tot, l'FMI ressalta que és probable que la demanda interna continuï creixent molt fortament enguany malgrat l'evolució de les exportacions i ressalta que l'ocupació es mantindrà «pròspera» com a conseqüència de la continuació del fort creixement en els sectors intensius de treball, com la construcció i els serveis. E.P.

• MEDI AMBIENT

Vigilància a Aznalcóllar L'empresa propietària de les mines d'Aznalcóllar (Sevilla), Boliden Apirsa, haurà de mantenir el Pla de Vigilància i Control de l'explotació després d'abandonar l'activitat a la zona almenys durant 25 anys, període que serà ampliable fins que es constatin condicions de normalitat durant cinc anys consecutius. Aquest és un dels aspectes que es desprèn del Pla de Vigilància Ambiental, inclòs en la Declaració d'Impacte Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient de la Junta. La multinacional sueca-canadenca pot presentar al·legacions al projecte d'obertura fins al 24 d'aquest mes, i aquestes, segons la pròpia empresa, aniran dirigides a alguns dels aspectes descrits en aquesta declaració d'impacte. E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris