nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

La Policia gal·la troba 1.250 quilògrams d'explosius en un garatge d'ETA a Baiona

També hi ha havia retalls de premsa amb fotografies de personalitats espanyoles

El garatge llogat per la banda armada ETA a Baiona i que diumenge va ser descobert per la Policia francesa guardava un total de 1.250 quilos d'explosius, diverses armes i 100 fotografies extretes de retalls de diaris i revistes, sobre personalitats de la vida social, política i econòmica a Espanya, informaren fonts de la lluita antiterrorista.

La partida d'explosius, la tercera més important intervinguda per França a ETA durant tota la seva història, estava formada per 950 quilos de cloratita i 300 d'amonal i TNT, que completava un total de 1.250 quilos d'explosius.

Només en dues vegades anteriors, la Policia francesa havia confiscat a ETA quantitats majors d'explosius. Pel mes d'abril de 1985 va intervenir un total de 2.070 quilos a San Juan de Luz i quatre anys més tard, el desembre de 1989, va interceptar una furgoneta conduïda per José Arregui Erostarbe Fiti, que duia 1.300 quilos d'explosius.

Juntament amb els explosius, la Policia francesa ha trobat en el garatge d'ETA a Baiona 35 armes de foc: 7 subfusells MAT, un subfusell 42 I, 20 pistoles automàtiques i 7 rifles escopetes. També hi havia 29 granades antiblindat.

S'han descobert també diverses bombes adossades per col·locar a sota dels cotxes, 150 metres de cordó detonant, un nombre indeterminat de detonadors, 30 caixes de munició, 100 plaques de matrícules d'Espanya i França i documentació sobre les freqüències que, en les seves comunicacions utilitzen les policies dels dos països.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris