cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

HB diu que l'any que ve celebrarà a Pamplona la independència

Més de 4.000 persones del País Basc i Navarra assistiren ahir horabaixa a l'acte organitzat per HB en el pavelló Anaitasuna de Pamplona per celebrar l'Aberri Eguna (Dia de la Pàtria Basca). Els discursos de tots els membres d'HB que intervingueren a l'acte i sobretot el del portaveu de la Mesa Nacional d'HB i parlamentari d'EH a Euskadi, Arnaldo Otegi, mostraren l'optimisme de la formació pel procés polític de construcció nacional basca.

Otegi va comentar que en un any han estat capaços de «donar la volta a la situació política, d'aglutinar a tota mena de moviments socials». També recordà la creació de l'Assemblea de Representants Municipals d'Euskal Herria, «una institució nacional basca», va dir, «i l'any que ve, celebrarem la independència nacional a Iruña tots els patriotes bascs», assegurà.

El portaveu de la Mesa Nacional d'HB afirmà que «ja no som a la fase de les reivindicacions, com creuen els espanyols; nosaltres ens n'anam ja i si estan tan nerviosos és perquè veuen que ens n'anam i no demanam permís».

Otegi reconegué que Euskal Herria és una societat plural però, afirmà, «les lleis i articulacions jurídiques necessàries per a la convivència en pau i en democràcia en aquest país han de garantir la mateixa operativitat a totes les formacions».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris