nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Breus

• MEDI AMBIENT

Boliden decideix reobrir L'empresa Boliden ha decidit reobrir la mina d'Aznalcóllar, quasi un any després que el 25 d'abril del 1998 es trencàs la seva balsa de residus i es vessassin més de cinc hectòmetres cúbics d'aigües àcides i llots tòxics al riu Guadiamar. El consell d'administració de la multinacional suecocanadenca decidí dijous reprendre l'activitat de la mina, encara que no indicà la data, segons informà ahir Francisco Márquez, batle d'Aznalcóllar, un poble l'economia del qual depèn quasi exclusivament de la mina. EPR.

• POLÍTICA

Indemnitzacions a les víctimes El Ministeri de l'Interior distribuirà entre 529 víctimes del terrorisme i els seus familiars els 689 milions de pessetes obtinguts en el Sorteig Extraordinari de la Loteria Nacional del 18 d'octubre del 1997. Segons informà ahir el Ministeri de l'Interior, per a l'adjudicació d'aquests doblers, que serà repartit en quantitats que oscil·len entre les 500.000 i els 10 milions de pessetes, s'ha realitzat un minuciós treball sobre aquest ampli col·lectiu, amb l'ajuda de les diferents associacions de víctimes i d'acord amb els criteris establerts en el Reial Decret del 23 de gener del 1998. EPR.

Pactes locals El secretari d'Estat per les Administracions Territorials, Francesc Camps, ha expressat la seva confiança que en el segon semestre d'enguany els governs autonòmics fixin les bases per configurar pactes locals de caràcter autonòmic, amb el fi que les negociacions de cada comunitat amb la seva respectiva federació de municipis per al trapàs de determinades competències tenguin lloc en el primer trimestre de l'any 2000. Camps es referí, a més, a la situació en què es troba el model d'Estat, i negà que existeixi inestabilitat, al seu judici, «Espanya és un Estat sòlid que s'està construint dia a dia amb la descentralització, i el Pacte Local (aprovat a las Corts la setmana passada), és el fruit d'aquesta descentralització». EPR.

«Mentides i calúmnies El secretari socialista de Relacions amb els Mitjans, Alfredo Pérez Rubalcaba, declarà ahir que el portaveu del PP, Rafael Hernando, hauria d'aprofitar aquestes vacances de Semana Santa per «rentar-se la boca» i deixar-se de «mentides i calúmnies» com l'acusació que el dirigent del PSOE amenaça mitjans de comunicació. «Que digui un sol nom de periodista, em conform amb un, a qui jo hagi amenaçat "assenyalà". Si no ho diu, que no podrà, que demani disculpes i que no torni a dir mentides en la seva vida, perquè la mentida té cost amb la política i jo li ho recordaré cada dia». EPR.

• PAÍS BASC

No ha acabat la violència La presidenta de l'Asociació Víctimes de Terrorisme, Ana María Vidal Abarca, declarà ahir que les dades del darrer balanç a la violència demostren que «el terrorisme continua» en el País basc, que els violents pareixen tenir «butlla» i que l'eficàcia de l'Ertzaintza podria ser «infinitament major». Segons explicà, ETA ha deixat de matar, pero sols ha estat un «canvi de tàctica» perquè en la seva opinió la violència de carrer entra dins del terrorisme. «El sistema ha canviat, però el terrorisme continua», proclamà. EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris