cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

La Guàrdia Civil escorcolla la seu del sindicat abertzale LAB a Tafalla

L'Audiència també ordenà l'escorcoll dels domicilis de dues joves

Agents de la Guàrdia Civil escorcollaren la matinada d'ahir, per ordre de l'Audiència Nacional, el domicili de dues persones a Tafalla i la seu del sindicat LAB de la localitat, informaren des de la Delegació del Govern a Navarra. Les dues joves, Izaskum Baztán i Isabel Pascual, no pogueren ser detingudes ja que no eren a les seves cases.

L'operació policíaca començà a Tafalla devers les 5.00 hores, quan efectius de la Guàrdia Civil es presentaren al domicili d'Izaskun Baztán, qui no fou arrestada perquè és fora de vacances, segons informà el regidor d'HB a la localitat Koldo Arriaga en una nota. En l'escorcoll del seu domicili, que s'allargà una hora, els agents requisaren cartes, fotografies i un vídeo d'Egin.

Després, segons Arriaga, anaren a la casa d'Isabel Pascual, empleada de LAB a Tafalla, amb una altra ordre de detenció. No fou arrestada perquè no era tampoc a ca seva.

A la nota remesa pel regidor d'HB s'informà que a les 7'00 hores els agents es presentaren a la casa de Koldo Arriaga, a qui demanaren que els acompanyàs a realitzar l'escorcoll de la seu del sindicat abertzale. Del lloc, afegeix la nota, confiscaren un ordinador i una impressora.

Aquesta operació policíaca forma part de les actuacions practicades per la Guardia Civil aquesta mateixa setmana a Navarra, en les quals s'escorcollà la seu de Jarrai a Pamplona i es detingué Mike Macaya Jiménez, veí de Tafalla i Irenu Guinea Mundiñano, d'Arbizu, pels delictes d'amenaces a empresaris i col·laboració amb la banda armada, respectivament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris