cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

El PNB diu en el manifest de l'Aberri Eguna que la voluntat dels bascs s'imposarà

Veu «patètica l'actitud del Govern central, abans, després i durant la treva»

El PNB assegura, en el seu manifest per l'Aberri Eguna (Dia de la Pàtria Basca), que se celebra el pròxim diumenge, que l'Acord de Lizarra «és la via segura que ETA s'extingeixi» en contraposició amb «les vies de victòria militar que preconitza el Govern de Madrid de la mà del seu ministre d'Interior». El text, titulat Orain Pakea (Ara la Pau) assenyala que «la voluntat del poble acabarà imposant-se» i que tots els intents en sentit contrari actuaran «com a accelerador. «Intenten trencar-nos, dividir-nos i ens estan unint, al mateix temps que obren una avenc entre el basc i l'espanyol capaç de omplir de goig a un nacionalista radical», assegura.

El manifest explica que els seus contactes amb HB i la seva firma de l'Acord de Lizarra no respon a la improvisació ni a un canvi a la seva estratègia, sinó a fer el que «simplement havia anunciat durant anys», com ho demostren els documents que des del 1995 va anar fent i que es recorden en aquest document. L'immobilisme governament», l'observació que «qualque cosa seriosa estava succeint en el món del MANB» i el procés irlandès, acceleraren aquesta aposta del PNB.

«L'apreciació creixent que qualque cosa estava succeint en aquest món i en la pròpia ETA es confirmà en la invitació al PNB de la Mesa Nacional d'HB, abans del seu ingrés col·lectiu a la presó, a mantenir unes converses», i amb l'acceptació dels dirigents de la coalició abertzale de les formulacions fonamentals del pla d'Ardanza.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris