cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

El dèficit comercial augmentà un 47'5% el gener, fins a 297.000 milions

Pisonero preveu una millora del saldo en la segona meitat de l'any

La tendència de desacceleració del comerç exterior que es registra des del mes de setembre no fou diferent per al nostre país en el primer mes d'enguany. Així, el dèficit comercial se situà en 297.000 milions de pessetes el gener, la qual cosa suposa un augment del 47'5 per cent respecte del mateix mes del passat exercici, segons anuncià ahir la secretària d'Estat de Comerç, Turisme i Pymes, Elena Pisonero.

A pesar de l'augment del dèficit comercial, les importacions continuen amb un ritme de creixement elevat, propi de la gran fortalesa que presenta el consum i la inversió a la conjuntura econòmica espanyola, encara que menys que en mesos precedents.

En aquest marc, les importacions registraren un creixement de l'1'3 per cent, fins als 1'4 bilions de pesetes, en tant que les exportacions caigueren un 6'4 per cent, fins arribar als 1'1 bilions de pessetes. En aquest sentit, Pisonero subratllà que les dades de gener confirmen la tendència fins la desacceleració de les exportacions i de les importacions, però precisà que aquestes darreres mantenen la seva línia alcista, «gràcies a la puixança de la demanda interna» espanyola, com reflecteixen els forts augments de les vendes de cotxes i de béns d'equip.

Si es comparen aquestes xifres amb les registrades el gener de l'any passat, obté una caiguda del 6'4 per cent per a les exportacions, i uns creixements de l'1'3 i del 47'5 per a les importacions i el dèficit, respectivament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris