nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

El Banc d'Espanya adverteix de la pèrdua d'impuls del consum privat

Expansió elevada de la inversió en construcció, moderació en el consum privat, desacceleració de la inversió en equip, pèrdua de ritme de les exportacions, debilitament en la indústria, ocupació sostinguda i increment mitjà de les tarifes salarials. Aquestes són les dades conjunturals dels primers mesos d'enguany, que corresponen amb les tendències ja mostrades per les xifres de la Comptabilitat Nacional Trimestral del quart trimestre de l'any passat, segons assenyala el Banc d'Espanya en el seu Butlletí Econòmic del mes de març fet públic ahir.

El Banc d'Espanya ha constatat una «lleugera pèrdua d'impuls» del consum privat a l'inici de 1999. Per treure aquesta dada es basa en la intensificació de la ralentització del comerç a la menuda el gener, mes en què experimentà un creixement interanual del 0'2% davant el 4'9% del quart trimestre de 1998. A això se suma el retrocés per quart mes consecutiu de l'indicador de confiança del comerç a la menuda, que confirma una tendència descendent, i la confiança dels consumidors que, encara que s'elevà lleugerament el febrer, no retornà als nivells dels mesos anteriors, i «destacà la millora en la percepció de la situació econòmica general que tenen els consumidors».

També diu que els indicadors d'inversió industrial han continuat amb mostres de pèrdua de velocitat, al contrari que la inversió en construcció, que ha confirmat en els primers mesos de 1999 el «manteniment d'alt ritme de creixement».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris