cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Garzón cita com a imputats els set investigadors de l'«Egin»

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha citat per a avui, com a imputats, els set periodistes que formaven part de l'equip d'investigació del diari Egin juntament amb Pepe Rei, segons informaren fonts jurídiques. Aquestes citacions es produeixen després que Baltasar Garzón interrogàs dia 8 el cap del citat equip d'investigació, Pepe Rei, que està en presó incondicional per la seva presumpta vinculació amb la banda terrorista ETA.

En l'acte pel qual decretà l'ingrés a la presó de Pepe Rei, el magistrat ja exposà la necessitat d'investigar tots els integrants de l'equip d'investigació: «El disseny mateix de l'Equip d'Investigació d'Egin, seguint el disseny d'ETA-KAS, amb la coordinació, vinculació i centralització dels serveis SAREA (servei d'informació d'ETA) i N.A.E.M.ko Informazio Taldea, elimina qualsevol possibilitat que l'activitat així desenvolupada pel senyor Rei sigui aliena a l'esmentat funcionament, i imposa la necessitat d'investigació sobre els altres components».

En el mateix sentit, Garzón subratllà que «la professió periodística en aquest cas s'utilitza com una cobertura o cuirassa protectora per desenvolupar la tasca de col·laboració presumptament delictiva amb l'organització terrorista». Els antics membres de l'equip d'investigació seran interrogats sobre les funcions que exercien a Egin i, especialment, respecte del tipus d'accés que tenien a l'ordinador pesonal de Pepe Rei, en el qual es trobaren documents que foren intervinguts a membres d'ETA.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris