cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
12°

El Govern espera que les relacions amb Xile no es vegin enterbolides

Defensors i detractors de Pinochet mostren acord per la decisió britànica

Espanya confia que les seves relacions amb Xile no es vegin enterbolides per la decisió britànica que ahir obrí les portes a l'extradició de l'exgeneral Augusto Pinochet per ser jutjat a Madrid per crims contra la humanitat. El Govern del president José María Aznar espera que tal decisió «no impideixi mantenir unes relacions excel·lents» amb la República de Xile.

El portaveu oficial Josep Piqué digué que el Govern sempre ha mantingut la posició de «màxim respecte» a las decisions judicials, es produeixin en tribunals espanyols o d'altres països. «Les coses han de seguir els seu tràmit i el Govern farà el que ha fet sempre: respectar les resolucions judicials i donar suport als treballs dels jutges», afegí abans de reiterar el «màxim suport i solidaritat cap el Govern, les institucions democràtiques i el poble xilè, que han fet un procés de transició a la democràcia realment admirable».

Els jutgs lors britànics reconegueren parcialment la immunitat de Pinochet i deixaren obertes les portes de la seva extradició a Espanya, però per respondre a delictes comesos només durant els últims dos anys del seu règim dictatorial (1973-90). Tant en el sector polític i judicial, així com en els mitjans de l'exili, sorgí una unànime reacció de satisfacció pel veredicte britànic, encara que moltes veus lamentaren les «limitacions» de la decisió judicial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris