nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Pujals anuncia que el decret del cinema entrarà en vigor l'1 d'agost

Piqué afirma que es pot parlar d'ajudar a pagar el doblatge

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Maria Pujals, afirmà en una entrevista al diari Avui que el decret del doblatge al català «entrarà en vigor l'1 d'agost» sense que es plantegin més ajornaments. Pujals indicà que «el termini que s'ha fixat és suficient per arribar a un acord» amb les distribuïdores nord-americans.

Pujals, que assenyalà que el decret que entri en vigor no serà molt diferent del text actual perquè els seus objectius són «irrenunciables», explicà que les perspectives de la negociació amb les majors «són bones» i mostrà el seu convenciment que finalment hi haurà un acord, atesa l'«actitud de diàleg de la indústria cinematogràfica».

D'altra banda, el portaveu del Govern, Josep Piqué, va dir ahir que «tot es pot parlar» sobre la possibilitat que l'Executiu col·labori amb la Generalitat en la subvenció del doblatge de pel·lícules al català, si aquesta opta finalment per pactar el decret sobre el cinema amb les empreses distribuïdores de films.

Piqué valorà les negociacions de la Generalitat amb les distribuïdores per resoldre la seva confrontació per l'aplicació del decret del català, que estableix una quota del doblatge en aquesta llengua. Quant a aquestes negociacions, el ministre digué que semblen anar «per un camí que pareix més idoni», i afirmà que «la darrera cosa que s'ha de fer és polititzar les qüestions de la llengua i s'han de tractar amb absoluta delicadesa i amb molta de cura, sense ferir mai cap tipus de sensibilitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris