lluvia ligera
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Otegi critica els beneficis per a quinze presos d'ETA

El membre de la Mesa Nacional i portaveu d'HB, Arnaldo Otegi, manifestà ahir en roda de premsa que la notícia sobre la possible excarceració i acostament d'un grup de presos és «una provocació perquè aquest país ha dit a les clares que vol que tots els presos siguin traslladats a Euskal Herria».

Otegi realitzà aquestes manifestacions a la localitat biscaïna de Portugalete, on participà en un acte convocat per Jarrai per celebrar el seu 20è aniversari. En el transcurs de l'acte, el portaveu d'Herri Batasuna assenyalà que qualsevol atac a aquesta organització seria considerat com una «agressió» a l'esquerra abertzale.

En relació amb la informació publicada ahir en diversos mitjans de comunicació, segons la qual Interior excarcerarà set presos d'ETA abans de les eleccions de juny, i altres nou seran acostats a presons basques, Otegi es mostrà contundent en afirmar que «el Govern espanyol i el francès es riuen de la societat basca».

Otegi afegí que aquesta informació «es tracta de la típica filtració política que Mayor Oreja sap fer en determinats mitjans». «Ens resulta curiós que abans que les tropes de la Guàrdia Civil assaltessin la nostra seu a Donosti ja hi hagués mitjans que, abans d'una hora, estaven pels voltants», afegí Arnaldo Otegi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris