cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 29°
35°

El Govern recorrerà al Constitucional contra la cessió del Parlament basc als kurds

Argumenten que s'ha vulnerat la competència exclusiva de l'Estat en matèria de política exterior

El Consell de Ministres acordà ahir presentar un conflicte positiu de competències davant el Tribunal Constitucional contra la decisió adoptada per la Mesa del Parlament basc de cedir les instal·lacions d'aquesta Cambra a l'autodenominat Parlament kurd en l'exili, segons anuncià el ministre d'Indústria i portaveu del Govern, Josep Piqué.

La presentació d'aquest conflicte anirà acompanyada de la suspensió de l'efectivitat de l'acord del Parlament basc ja que l'esmentat conflicte de competències es presentarà per la via de l'article 161.2 de la Constitució. L'esmentat article diu que «el Govern podrà impugnar davant el Tribunal Constitucional les disposicions i resolucions adoptades pels òrgans de les comunitats autònomes».

Després de l'anunci de l'esmentat acord del Consell de Ministres, el ministre d'Administracions Pública, Àngel Acebes, explicà que el Govern ha entès que «es produeix una vulneració de la competència exclusiva de l'Estat en matèria de relacions internacionals i també de política exterior, que s'estableixen tant a l'article 149 com el 97 de la Constitució».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris