cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 29°
35°

PNB, EA, EH i IU demananaran observadors de l'ONU a la treva

Els grups de PNB, EA, EH i IU presentaren una iniciativa en el Parlament basc per sol·licitar la presència d'observadors internacionals de l'ONU en el procés de pau.

Aquests quatre partits oferiren una roda de premsa per donar compte d'aquesta iniciativa, amb caràcter urgent, que serà previsiblement aprovada, ja que compten amb majoria absoluta en la Cambra basca. La justificació de la iniciativa recorda que destacats dirigents socialistes (en referència a la parlamentària Rosa Díez) han proposat la participació d'observadors internacionals per realitzar un seguiment de les properes eleccions, davant les dificultats "argumentava Díez" del seu partit i del PP per elaborar llistes electorals, a causa de les amenaces dels violents.

Pels quatre grups, «la història electoral recent ha acreditat fins i tot en situacions més delicades l'innecessari d'aquesta petició». No obstant això, recollint aquesta proposta, els quatre grups n'efectuen una altra, «més completa, dirigida amb sinceritat a enfortir el procés de pau». Per això, sol·liciten al secretari general de Nacions Unides, Kofi Annan, que l'ONU nomeni una comissió d'observadors internacionals que, «des del coneixement de la natura política del conflicte que viu Euskal Herria, realitzi el seguiment i anàlisi del procés de pau en curs». Aquesta comissió analitzaria també, segons la proposta, «la igualtat o no d'oportunitats que l'ordenament juridicopolític vigent ofereix a les diferents opcions polítiques basques per materialitzar el seu projecte».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris