lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
18°

Jordi Pujol nega que la Generalitat i Convergència s'estiguin radicalitzant

Veu poc sensible el Govern central perquè Catalunya sigui a la Unesco

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, manifestà en roda de premsa conjunta amb el president del Quebec, Lucien Bouchard, que «Catalunya i el Quebec tenen processos i circumstàncies molt diferents. Tot i això, hi ha dos punts en comú: ambdós volem conservar la nostra identitat, i tant el Quebec com Catalunya volem fer-ho per vies democràtiques i absolutament pacífiques». Pujol rebutjà que s'estigui produint una radicalització política per part de Convergència i Unió i del Govern de la Generalitat, alhora que va refermar el desig que Catalunya estigui representada a la Unesco per mitjà d'una persona que prengui part de la delegació espanyola, però que sigui nomenada per la Generalitat i la tasca de la qual sigui la de la defensa de la cultura catalana en el si de l'esmentat organisme.

El president de la Generalitat va explicar que hi ha organismes internacionals en els quals són presents els estats. En aquests, Catalunya mai no ha demanat tenir-hi cap representació. «N'hi ha d'altres, va dir referint-se a la Unesco, que tenen missions concretes com la defensa de la llengua, la cultura i aspectes del Dret civil, que són competència de les mateixes CA. Vàrem demanar, sense aconseguir-ho de moment, que el Govern espanyol fos prou sensible, i que una persona nomenada per la Generalitat formàs part de la delegació espanyola davant la Unesco, amb la missió de defensar la llengua i cultura catalanes».

Pujol assenyalà que, ara com ara, no hi ha una altra manera d'aconseguir presència catalana en la Unesco que tenint representació dins de la delegació espanyola.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris