lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
18°

Sancristóbal, a la presó per cooperador necessari en l'assassinat de Brouard

PNB, EA i EH diuen que mostra la «connivència» del PSOE amb el terrorisme

Julián Sancristóbal, exdirector general de Seguretat de l'Estat.

25-12-2016
L'exdirector general de la Seguretat de l'Estat, Julián Sancristóbal, l'expolicia José Amedo i l'extinent coronel de la Guàrdia Civil Rafael Masa ingressaren ahir a la presó toledana d'Ocaña II, després que el jutge del cas Brouard, José Luis González Armengol, decretàs ordre de presó contra ells per cooperadors necessaris en l'assassinat del dirigent d'HB Santiago Brouard, el novembre de 1984. Sancristóbal atribuí aquesta mesura a una «trama ordida en contra seva per Vera, Barrionuevo i Menéndez», advocat d'El Francés "condemnat en aquesta mateixa causa a vuit anys de presó", segons explicà el mateix lletrat.

El portaveu del PNB al Congrés, Iñaki Anasagasti, assenyalà ahir que l'empresonament de l'exdirector de Seguretat de l'Estat Julián Sancristóbal i de l'extinent coronel de la Guàrdia Civil Rafael Masa, per la seva col·laboració necessària en l'assassinat del dirigent d'Hasi Santiago Brouard, demostra la «connivència» del PSOE amb «la violència i el terrorisme».

De la seva banda, el membre de la Mesa Nacional d'HB Jon Gorrotxategi assegurà que aquests empresonaments confirmen que el PSOE «tingué alguna cosa a veure» amb «el GAL, la guerra bruta i el terrorisme d'Estat». En tot cas, Gorrotxategi assegurà que, tot i aquestes detencions, HB «no té cap esperança en la Justícia espanyola» i, prova d'això, recordà que, tot i que «estaven clares» les relacions dels detinguts amb l'assassinat del dirigent d'HB Santiago Brouard el 1984, en tots aquests anys «no se n'ha dit res».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris