cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Els preus pugen un 0'1% el febrer i eleven la taxa anual a l'1'8%

L'índex de Preus de Consum (IPC) va pujar el 0'1 per cent durant el mes de febrer, fet que situa la inflació interanual en l'1'8 per cent i, l'acumulada durant l'any en el 0'4 per cent, segons dades fetes públiques ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

D'aquesta manera, la inflació interanual al febrer augmenta tres dècimes respecte del registre de gener "l'1'5 per cent" i iguala l'objectiu del Govern, situat en l'1'8 per cent per al conjunt de l'any.

El comportament alcista dels olis i greixos, amb una pujada del 7 per cent, i l'increment del preu de la carn de pollastre, que va créixer el 6'4 per cent, varen ser dues de les claus de l'augment global dels preus al febrer. Amb aquesta dada, els preus del grup d'Alimentació queden amb una taxa acumulada del 0'6 per cent, i la interanual, en l'1'8 per cent, malgrat haver registrat un descens del 0'1 per cent al febrer.

Per grups, un dels més grans augments de preus ha estat en el que integra Medicina, que presentà una pujada conjunta del 0'3 per cent, i deixà la taxa acumulada en el 0'6 per cent i la interanual, en el 3%. Pel que fa als grups especials, els preus dels béns industrials varen disminuir una dècima al febrer, i quedà la seva taxa acumulada en el -0'1 per cent, i la interanual, en el 0'4 per cent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris