cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Anguita diu a Aznar que, descartada l'autodeterminació, el fet lògic és un estat asimètric

El coordinador general d'IU, Julio Anguita, creu que el Govern podria reconèixer un «Estat asimètric de fet» després de les eleccions municipals. Anguita, que en els darrers dies ha reiterat la possibilitat que després dels comicis hi hauria la possibilitat que l'Executiu fes una passa cap al dret d'autodeterminació «o un fet semblant», explicà, després d'entrevistar-se durant hora i mitja amb José María Aznar a La Moncloa, que aquesta fórmula podria consistir en una organització de l'Estat amb referències concretes a Euskadi i Catalunya i que seria una sortida «lògica» descartada l'autodeterminació.

Segons explicà Anguita després de la trobada, Aznar es manté ferm en les seves conviccions i no està disposat a reconèixer l'autodeterminació d'Euskadi perquè, segons ell mateix li assegurà «conculca» els seus principis, per la qual cosa continuarà defensant el marc constitucional i estatutari. En el mateix sentit es pronuncià el portaveu del Govern, Josep Piqué, qui després de reiterar que l'Executiu no renuncia a continuar aprofundint en l'autogovern dins dels estatuts, insistí que Espanya és «un dels països més descentralitzats del món».

Però, com sempre passa entre Aznar i Anguita, les profundes diferències entre ambdós no varen ser obstacle perquè es produís un diàleg sincer presidit pel respecte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris