lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
18°

El PSOE recorre davant el Tribunal Constitucional el nou IRPF

En el seu intent de frenar l'aplicació del nou Impost sobre la Renda aprovat pel Govern i que entrà en vigor el passat 1 de gener, el PSOE ha recorregut davant el Tribunal Constitucional la nova Llei de l'IRPF perquè considera que va en contra d'alguns principis elementals de la Carta Magna. El PP qualificà aquest recurs d'«operació política» per atacar les reformes estructurals realitzades pel Govern.

El portaveu adjunt del Grup Socialista en el Congrés, Luis Martínez Noval, presentà ahir en el Tribunal Constitucional, juntament amb el portaveu d'Economia del Grup, Juan Manuel Eguiagaray, i la secretària general, María Teresa Fernández de la Vega, el recurs contra el nou impost. Martínez Noval explicà que el Govern gràcies a la seva majoria parlamentària al Congrés i al Senat ha tret endavant un import que contravé alguns principis elementals de la Carta Magna. «Tota la nostra esperança la tenim posada ara en el bon acolliment que el Tribunal Constitucional tindrà dels nostres arguments», comentà.

Així, mitjançant l'esmentat recurs, el PSOE sol·licita la impugnació de l'anomenat «mínim personal i familar», la tributació a tipus fix i únic dels guanys i pèrdues patrimonials, el tractament fiscal de les assegurances i el règim tributari de determinades rendes en espècie.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris