cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
13°

Rebutjada la moció de censura del PP contra Sergio Marqués

El ple del Parlament asturià rebutjà ahir la moció de censura presentada pel PP contra el president regional, Sergio Marqués, que tingué el suport de 16 diputats populars, mentre que vint parlamentaris s'abstingueren i sis votaren contra.

Així com s'esperava, les abstencions partiren dels escons que ocupen el PSOE (15), Izquierda Unida (4) i el Partido Asturianista (1), que en les seves intervencions qualificaren la iniciativa d'«electoralista», «oportunista» i presentada fora de temps, a la vegada que coincidiren a subratllar la «il·legitimitat» del Govern que presideix Sergio Marqués.

Els cinc vots en contra de la moció de censura varen ser emesos pels dos membres de l'Executiu que són diputats (Marqués i el seu vicepresident, Leonardo Verdín), els tres exparlamentaris del PP i actualment en el Grup Mixt fidels al president, i el diputat del Grup Mixt José Antonio Saavedra.

Aquesta era la primera vegada que es debatia una moció de censura en el Parlament asturià, presentada pel Partit Popular amb l'objectiu de «normalitzar» les institucions asturianes, alterades arran de l'enfrontament obert entre els populars i el Govern regional fa ara un any.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris