nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
14°

El PSOE demana responsabilitats al Govern per l'incident de Cornellà

El PSOE ha sol·licitat introduir una pregunta en el ple del Congrés d'aquesta setmana perquè el Govern informi de l'actuació policíaca de divendres a la localitat barcelonina de Cornellà contra uns joves radicals que protestaven per la presència del ministre de Treball, Manuel Pimentel. Els socialistes, que recordaren els incidents ocorreguts el gener a Bellaterra, volen que l'Executiu expliqui els qui són els responsables polítics perquè, en la seva opinió, a Catalunya «plou sobre mullat». Mentrestant, la delegada del Govern a Catalunya, Julia García Valdecasas, assegurà que ella no preparà el dispositiu policíac i que s'està fent «un clamor polític de quelcom que no té conseqüències».

El detonant de les crítiques fou el fet que un dels policies tragués la seva pistola i encanonàs un petit grup de joves que pretenia alliberar un manifestant detingut per la Policia. El secretari socialista de Relacions amb els Mitjans, Pérez Rubalcaba, subratllà que la «desmesurada actuació d'alguns agents» a Cornellà s'acumula a la polèmica càrrega policíaca que tingué lloc el gener a la Universitat Autònoma de Barcelona quan uns estudiants escridassaren el president del Govern, José María Aznar.

Rubalcaba manifestà la seva preocupació perquè aquests successos proliferin. Insistí que aquest tipus d'actuacions «són un retrocés a la qualitat de la nostra democràcia».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris