cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
33°

Dia Internacional de la Dona treballadora

Polítics, sindicats i associacions commemoren amb actes diversos aquesta jornada

Els partits polítics, l'Administració, els sindicats i les associacions de dones reivindicaren ahir la igualtat real d'homes i dones amb una sèrie d'actes commemoratius del Dia Internacional de la dona Treballadora, que se celebrarà avui, dia 8 de març. L'Estat espanyol té el percentatge més baix de dones treballadores de la Unió Europea, per la qual cosa des dels diferents esdeveniments se sol·licità una major integració de la dona en l'àmbit laboral que acabi amb la discriminació.

En l'àmbit polític, més de les tres quartes parts dels parlamentaris són homes, només hi ha un 6 per cent de batlesses en els ajuntaments de l'Estat espanyol, i una única dona en el Tribunal Constitucional.

Així, l'alta desocupació femenina continua sent el principal punt d'inflexió que separa homes i dones. En aquest sentit, Concepció Dancausa, directora de l'Institut de la Dona assegurà ahir que la desocupació en les dones «és un problema molt més important a Espanya que en altres països de la Unió Europea». I afegí que, si bé la importància de les dones en el món laboral ha augmentat, continua existint la divisió de la feina i un major índex d'atur femení. No obstant això, l'increment de dones contractades per realitzar feines que tradicionalment exerceixen els homes ha estat «espectacular» el 1998, segons l'estudi elaborat per l'empresa de treball temporal Adecco, en el qual s'indica que les finances són els sectors típicament masculins on les dones irromperen amb més força l'any passat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris