cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
33°

Botín assegura que «no hi ha preu per Banesto» i en garanteix l'autonomia

Les darreres juntes d'accionistes del BCH i del Santander per separat aproven el projecte de fusió

Les darreres juntes d'accionistes dels bancs Santander i Central Hispano aprovaren ahir el projecte de fusió d'ambdues entitats en un nou megabanc, el BSCH, que tindrà uns actius totals de quasi 40 bilions de pessetes.

El president del Banco Santander, Emilio Botín, garantí que no vendrà Banesto, ja que es tracta d'un element «absolutament estratègic» per al grup. Botín, en resposta a un accionista, sortí del pas dels rumors i, citant el president de l'Español de Crédito, Alfredo Sáenz, assenyalà que el banc no només és un satèl·lit del Banco Santander sinó que és «la lluna». «No hi ha preu per Banesto», sentencià.

Prèviament, durant el seu discurs davant dels accionistes, Botín garantí la independència de Banesto després de la fusió, i afegí que «no alterarà l'autonomia operativa i de gestió de Banesto, que avançarà conjuntament amb el BSCH i sense perdre la seva identitat».

El president del Santander, a la darrera junta del banc abans de la seva fusió amb el BCH, atribuí a «qüestions familiars» la renúncia de la seva filla Ana Patricia Botín a les seves responsabilitats executives en el nou banc. En aquest sentit, en resposta a un accionista, afirmà: «Hi ha moments en què s'ha d'elegir entre qüestions familiars i empresarials. I Ana Patricia ha fet molt bé».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris