nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

El Consell de Ministres aprovà el projecte de llei de l'edificació

El Consell de Ministres aprovà ahir el Projecte de Llei d'Ordenació de l'Edificació que pretén regular el procés d'edificació i establir les garanties per protegir l'usuari dels possibles danys materials ocasionats per mor de vicis o defectes de la construcció. Així, el projecte estableix, per als edificis d'habitatges, la subscripció obligatòria per part del promotor d'una assegurança que garantirà durant 10 anys la reparació dels danys materials causats a l'edifici per vicis o defectes que tenguin el seu origen o afectin la seguretat estructural de l'edifici.

A més a més, la llei comprèn la possibilitat d'obligar a subscriure obligatòriament assegurances que cobreixin els danys que afectin altres segments constructius.

El ministre de Foment, Rafael Arias-Salgado, assegurà, a la roda de premsa posterior al Consell, que aquesta assegurança obligatòria només incrementarà el preu final de la mateixa entre un 0'6 i un 0'8 per cent. Per arribar a aquest càlcul, Arias-Salgado explicà que és precís considerar que el cost de l'assegurança només suposarà d'entre un 0'7 i un 0'9 per cent sobre el cost total de l'edifici, mentre que el cost del control de qualitat oscil·larà entre un 0'5 i 0'7 per cent, tenint en compte que el preu de venda d'un edifici és el doble del seu cost de construcció.

Pel titular de Foment, aquest increment és «mínim tenint en compte que el que la llei garanteix és la qualitat d'un inmoble, un problema que suposa el 35 per cent de les demandes que els ciutadans remeten a les distintes organitzacions de consumidors». A més a més, afirmà que aquest cost quedarà compensat per l'estalvi col·lectiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris