cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Pujol vol que el rei empri el català en reconeixement de la llengua

Afirma que «la Corona no governa, però té un paper absolutament clau»

Jordi Pujol.

25-12-2016
El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, manifestà ahir el desig que la Corona faci «gestos» en nom del reconeixement de la singularitat catalana. Al fil de la seva proposta d'ampliar les competències de Catalunya a través d'un pacte institucional, assegurà que «la Corona no governa, però té un paper absolutament clau». «Si el rei i el príncep utilitzassin la llengua catalana i la llengua castellana al 50 per cent en els seus parlaments quan visiten Catalunya, això de cara a la resta d'Espanya tindria un gran efecte per al reconeixement del fet lingüístic català», destacà com exemple.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pujol, després d'assegurar que «a la Corona no l'hem d'involucrar en la política concreta», matisà que «són molt importants els gests que fa». Pujol es refermà en les seves propostes tant de Pacte Fiscal com d'increment de les competències de la Generalitat, i assegurà que la plasmació d'aquestes propostes les fan possible l'article 150 de la Constitució i l'article 28 de l'Estatut. Assenyalà que aquests articles no impliquen necessàriament que pugui produir-se l'augment del sostre competencial, però donen marge perquè això ocorri.

D'altra banda, el president de la Generalitat i de CDC defensà la gestió del seu Govern i assegurà estar disposat a discutir amb la resta de partits la gestió realitzada. Atribuí en part a la Generalitat l'èxit en la situació del treball a Catalunya que és millor que la mitjana espanyola, així com en les construccions escolars, les ratios en les escoles i altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris