nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Mayor Oreja condiciona la política penitènciaria al final del terror

El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, reiterà ahir que la política penitenciària que defensa el Govern és una «política individual» i que «en la mesura que es produeixi un allunyament del terror per part de les persones que formen part d'aquest col·lectiu, hi haurà una política penitenciària més profunda».

Mayor Oreja recalcà que «si es fa un avanç en el procés de pacificació hem d'interpretar que hi ha una suma de voluntats individuals». En aquest sentit, insistí que «si no hi ha una voluntat individual i col·lectiva d'avançar en la pacificació», alguna cosa que implica passar del «cessament indefinit» al «cessament definitiu» de la violència, «no hi haurà canvis en la política penitenciària del Govern».

El titular d'Interior es referí també a les enquestes publicades el cap de setmana passat en què es posa de manifest que gairebé un 75 per cent dels bascs creu necessari decidir en referèndum l'autonomia d'Euskadi. Segons el seu parer, les enquestes «confirmen una tendència a la normalitat al País Basc», que hi ha una «gran demanda de pau i tranquil·litat» i que «la societat basca no vol aventures».

Mayor Oreja afegí que «la lectura de totes les dades reflecteix un desig de normalització» per assentar el procés de pacificació a Euskadi. Quant als darrers incidents violents ocorreguts a Euskadi, Mayor Oreja recordà que «amb la violència i les víctimes mai no es pot jugar» perquè «sempre s'ha de tenir respecte cap a elles».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris