lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
18°

Pujol proposa una «relectura» de la Carta Magna i no descarta la reforma de l'Estatut

Diu que seria «prepotent i opressiu» negar-se en redó a la revisió de la Constitució

El president de la Generalitat, Jordi Pujol.

25-12-2016
El president de la Generalitat, Jordi Pujol, reclamà ahir una «relectura» de la Constitució i la modificació de totes les lleis estatals que limiten l'autonomia catalana, i no descarta la reforma de l'Estatut d'Autonomia, amb la finalitat de dotar de més poder polític a Catalunya.

Pujol, com ja va fer amb la seva proposta de pacte fiscal, va dir que aquestes noves reivindicacions «no es podran plantejar formalment» fins a l'any 2000, després de les eleccions catalanes i les generals, i que tot plegat es farà a través d'una via «pacífica i dialogant».

Pujol, en la seva conferència «Poder polític de Catalunya: un instrument al servei dels ciutadans», considerà que la Constitució està «molt blindada» i que optar per la seva reforma corre el perill de ser «ineficaç i frustrant». Per això defensà com a «factible» la seva «reinterpretació o relectura».

Jordi Pujol també apostà per una «reinterpretació» de l'Estatut, encara que en cap moment descartà la possibilitat de plantejar en el futur la seva reforma. Fins i tot afirmà que «en aquesta etapa nova que iniciarem, crec que hem de contemplar de manera molt versemblant que haguem de demanar aquesta reforma», i advertí que el dia que es plantegi aquesta demanda «no podrà ser titllada de rupturista, radical o desestabilitzadora». «Hi ha alguna cosa més constitucional que demanar un nou Estatut en el marc de la Constitució?», afegí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris