lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
18°

El PP es distancia del PSOE set punts i s'acosta a la majoria absoluta

Els populars podrien comptar amb un mínim de 169 escons

El Partit Popular ja supera el PSOE en devers 7 punts en intenció de vot, cosa que es converteix en el major avantatge dels populars en el que duim de legislatura i fa que el partit del Govern pogués aconseguir la majoria absoluta si avui se celebrassin eleccions generals, segons es desprèn de dues enquestes que publicaren ahir els diaris ABC i Diario 16.

Concretament, segons el sondeig d'Eco Consulting que publica ABC, el PP amplia el seu avantatge sobre el PSOE fins als 7'1 punts, la major de la legislatura, mentre que els socialistes tenen el seu pitjor resultat dels últims anys i IU experimenta una pujada respecte dels resultats del novembre.

Així, mentre que el PP arriba a un 42'1 per cent, dos punts més que en els comicis del 1996, el PSOE es queda en un 35 per cent, a tres punts del percentatge aconseguit fa tres anys. Per la seva part, IU puja fins al 10 per cent, i CiU (4'5 per cent), PNB (1'5 per cent) i el BNG (1'2 per cent) es mantenen amb lleugers canvis.

Per la seva part, el Baròmetre Colpisa/Metra Seis, que publica Diario 16, es manté en la mateixa línia, i assenyala que el PP obtindria el 42'5 per cent dels vots, a 6'9 punts de distància del PSOE, que obtindria sols el 35'7 per cent. IU continua a la baixa i descendeix fins al 7'6 per cent, mentre que CiU es manté en el 4'6 per cent i el PNB, en l'1'3.

D'aquesta manera, el partit que dirigeix José María Aznar podria comptar després de les pròximes eleccions amb un mínim de 169 escons i un màxim de 176 (davant els 156 actuals), cosa que suposaria la possibilitat certa d'aconseguir una majoria absoluta. Per la seva part, el PSOE obtindria entre 130 i 137 escons (ara en té 141), i la coalició de Julio Anguita, entre 12 i 14 escons, davant els 21 actuals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris