nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
14°

El 74 per cent dels bascs vol un referèndum d'autodeterminació

El 74'2 per cent dels bascs estaria d'acord amb la celebració d'un referèndum sobre el dret d'autodeterminació, tot i que tan sols un 17'7 per cent votaria a favor de la independència. Aquests són els resultats de l'enquesta realitzada per Sigma Dos, publicada ahir al diari El Mundo, en què també es recull que una majoria és partidària d'un aprofundiment i desenvolupament de l'Estatut d'Autonomia.

A més, del sondeig es desprèn que són els votants de la coalició abertzale EH els qui, en totalitat, donen suport a la idea del referèndum. Uns resultats que contrasten amb els obtinguts pels electors del PNB, si bé són majoria els qui proclamen el dret dels bascs a decidir el futur (un 78'6 per cent).

Per la seva banda, el 57'9 per cent dels electors del PP acceptaria que el Govern propiciàs una consulta popular sobre el dret a l'autodeterminació, mentre que entre els votants del PSOE, estarien a favor d'aquesta iniciativa devers un 71 per cent.

En relació a la millor solució per al País Basc, prop del 53 per cent es mostra a favor de l'Estatut d'Autonomia, i sols el 17'7 per cent és partidària de la independència. A més, entre els votants del PNB, sis de cada deu s'inclinen cap a l'opció intermitja, que suposaria el desenvolupament de l'Estatut de Guernica, mentre que els populars i els socialistes opten per un futur polític per al País Basc que no traspassi el límit de l'Estatut d'Autonomia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris