algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Breus

• PAÍS BASC

No a la ponència sobre víctimes Així com s'esperava el Parlament basc rebutjà ahir, gràcies als vots de PNB, EA i EH, la proposició no de Llei presentada per Unitat Alabesa per a la creació d'una ponència específica sobre víctimes del terrorisme en el si de la Comissió de Drets Humans, després que dimecres passat es conformàs una ponència d'atenció a les víctimes de la violència a la qual no acudiran representants de PSE-EE, PP i UA perquè consideren que els afectats «rebutgen» aquest fòrum. EPR.

Atac a una regidora del PSE La regidora del PSE-EE de Durango (Biscaia), Gladys García, patí en la nit de dijous un atac violent perpetrat contra el seu vehicle. Aquesta és la primera acció violenta ocorreguda des que la banda armada ETA fes públic dimecres passat el seu darrer comunicat en el qual es reservava el dret a defensar-se davant «hipotètics enfrontaments». El president del PP a Biscaia, Leopoldo Barreda, ha mostrat la seva solidaritat amb l'edil socialista manifestant el seu desig que el PNB «trenqui relacions amb EH». EPR.

• ECONOMIA

Urgència de Borrell El candidat del PSOE a la presidència del Govern, Josep Borrell, demanà ahir al president del Govern, José María Aznar, que obri immediatament un debat sobre el nou sistema de finançament autonòmic que ha d'entrar en vigor a partir de l'any 2001. Borrell, abans de participar en la XVIII Reunió del Cercle d'Economia a Sitges, afirmà que aquesta qüestió ha de debatre's en el Senat o, si no n'hi hagués, «en una taula conjunta amb tots els partits polítics». EPR.

No es retallaran les pensions El ministre de Treball, Manuel Pimentel, afirmà ahir que «no hi ha cap perspectiva ni cap risc» d'una retallada de pensions a Espanya perquè el Govern no pensa retallar la despesa social. Manuel Pimentel assegurà que el bon comportament de l'economia i de l'ocupació permet mantenir l'actual nivell de benestar social. Pimentel eludí pronunciar-se sobre si el Govern rebaixarà les quotes a la Seguretat per al conjunt dels treballadors a partir de l'any 2000. El ministre de Treball recordà que ara les empreses que realitzen contractes indefinits tenen bonificacions d'entre el 30 i el 50 per cent en les quotes a la Seguretat Social. El ministre de Treball va explicar que aquesta disminució selectiva de quotes ha estat prorrogada per a tot aquest any i va afegir que encara «no hem començat el debat per a l'any 2000». EPR.

• AFERS EXTERIORS

No es negociarà sobre Gibraltar El Govern britànic afirmà ahir que «la sobirania» de Gibraltar «no es negociarà» en la cimera hispanobritànica que reunirà a l'abril els primers ministres, José María Aznar i Tony Blair, a prop de Londres. «Ens atenem al compromís adquirit el 1969 que especifica que no es produirà cap canvi en l'estatus de Gibraltar sense el suport de la població», va indicar una portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors britànic. Els dos primers ministres, que varen decidir dijous posar el tema de Gibraltar a l'agenda de la cimera bilateral, abordaran la qüestió de la pesca i els controls fronterers, afegí. Parlaran a més a més de l'aplicació de les directives europees en territori britànic.EPR.

• TRANSPORTS

Desconvocada vaga de pilots d'Aviaco El sindicat de pilots Sepla desconvocà les jornades de vaga previstes a Aviaco per al març sense haver arribat a cap acord amb la direcció de l'empresa, a l'espera que aquesta faci efectiva la contractació dels 43 pilots que prometé al sindicat el 22 d'abril del 1998. El Sepla havia convocat quinze jornades de vaga, de les quals ja s'han celebrat sis en els mesos de gener i febrer, i quedaven pendents per als dies 2, 4, 9, 10, 16, 17, 22, 24 i 26 de març. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris