algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Zaplana ofereix a Catalunya negociar plegats el finançament autonòmic

El president valencià demanà que la negociació es faci des de la flexibilitat i «no des de la tensió»

El president de la Generalitat valenciana, Eduardo Zaplana, llançà ahir una oferta de diàleg al Govern català perquè «Catalunya i València vagin de la mà» en la negociació del nou sistema de finançament autonòmic, que ha d'entrar en vigor a partir de l'any 2001. Zaplana demanà que la negociació es faci des de la flexibilitat i «no des de la tensió».

Zaplana, que intervingué a Sitges en la XVIII Reunió del Cercle d'Economia, subratllà que, amb vista al nou sistema, Catalunya i València «tenen molts punts de trobada», com és el seu teixit empresarial, i la composició d'habitants i renda. Per això, assenyalà, seria beneficiós que realitzassin un «plantejament conjunt». No obstant això, afirmà que les propostes s'han de llançar «en termes sensats i no des d'estratègies polítiques». El president valencià explicà que si la proposta de nou finançament polític no s'explica bé pot provocar una resposta des de la «demagògia» i recordà els arguments utilitzats en el seu dia pel president de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, per oposar-se a l'actual sistema de finançament. Zaplana subratllà que les comunitats que llavors no s'adheriren a l'acord han resultat «clarament perjudicades».

De la seva banda, el president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran Lleida, considerà «molt positiva» la proposta de Zaplana que, confessà, ja coneixia. El líder d'UDC recordà que Convergència i Unió s'ha caracteritzat pel diàleg i la voluntat de pacte, encara que reivindicà el dret de la coalició a fer el «renou que sigui necessari» perquè es comprengui la seva reivindicació d'un millor tractament fiscal per a Catalunya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris