algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

El PIB cresqué un 3'6% el darrer trimestre i tancà l'any amb una pujada del 3'8%

El Producte Interior Brut (PIB) va créixer un 3'6 per cent en el quart trimestre de 1998 i va tancar l'any amb una pujada del 3'8 per cent, segons les dades de la comptabilitat nacional difosos ahir per l'Insitut Nacional d'Estadística (INE).

La taxa de creixement de l'economia espanyola en els tres darrers mesos de l'exercici va ser dues dècimes inferior a la registrada en el trimestre anterior, que va ser del 3'8 per cent, mentre que l'increment anual del PIB va superar en tres dècimes el 3'5 per cent registrat el 1997.

A judici de l'INE, el fort avançament registrat per l'activitat econòmica en els nou primers mesos de l'any es va ralentitzar en el darrer tram de l'exercici per endinsar-se en una fase més moderada, principalment a causa del deteriorament del sector exterior.

«La demanda interna continua donant mostres d'una gran fortalesa, a causa principalment del dinamisme de la inversió i a la notable contribució del consum. Pel contrari, el dèbil pols de les exportacions deteriora sensiblement l'aportació del sector exterior», va explicar l'INE.

Durant l'exercici passat del 1998, la demanda interna va augmentar un 4'9 per cent gràcies a un increment del 9 per cent en la inversió i del 3'8 per cent en el consum privat, que es va complementar amb un creixement de l'1'6 per cent del consum públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris