muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Ibarretxe diu que sense rebuig evident de la violència no hi haurà acord amb EH

Reitera la incompatibilitat entre optar per les vies polítiques i els actes de violència

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, advertí ahir que si per part d'EH no es produeix un «rebuig evident» de les accions de violència com les perpretades aquest cap de setmana, no es conclourà finalment un pacte de legislatura amb la coalició abertzale perquè aquesta casta de sabotatges no respecta ni l'«esperit ni la lletra» del text aprovat en el Parlament basc, en el qual s'aposta per un procés de pau en absència d'expressions de violència.

Ibarretxe va llançar aquest missatge al llarg de la seva compareixença per explicar les conclusions sobre la primera volta de contactes mantinguda amb els partits de l'arc parlamentari basc amb la finalitat d'aprofundir en el procés de pau.

Va mostrar la seva solidaritat en nom del Govern autonòmic amb les víctimes dels atacs d'aquest cap de setmana, indicant que «aquelles persones contra les quals s'atempta mereixen la meva màxima mostra de solidaritat». Així, va voler deixar clar que «les accions violentes del cap de setmana no respecten ni l'esperit ni la lletra del text aprovat en el Parlament basc».

Va reiterar la incompatibilitat existent entre optar per les vies polítiques i els actes violència, per assegurar que «si això s'entén, serà possible un Govern que pacti la legislatura amb EH, però si no s'entén no es conclourà el pacte i continuarem actuant PNB i EA». La condició en aquest context és que des de la Plataforma abertzale es faci un «rebuig evident» d'aquests sabotatges i amenaces perquè, en cas contrari, «no es conclourà un acord amb ells»..

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris