lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Breus

• JUSTÍCIA

Mariscal de Gante vol protecció de jutges La ministra de Justícia, Margarita Mariscal de Gante, afirmà ahir a Santander, amb relació a les amenaces a jutges i fiscals del País Basc, que des del seu Ministeri no pot adoptar-se cap mesura més que la d'instar el Govern basc a adequar la seva protecció a aquests col·lectius i, sobretot, que aquests «se sentin protegits». La ministra destacà la importància que jutges i fiscals no sols estiguin protegits, sinó que sentin que ho estan, i va assenyalar que així ho va fer saber al conseller de Justícia basc, qui, segons va dir, li va assegurar que «faria tots els esforços necessaris» en aquest sentit.EPR.

• CRÒNICA NEGRA

Batle de Santiago veu ciutat tranquil·la El batle de Santiago, Xosé Sánchez Bugallo, afirmà ahir que probablement el taxista compostel·là mort diumenge després de rebre algunes punyalades, va ser assassinat per persones que no pertanyen a aquesta ciutat. La víctima, José María García Corral, va morir el dematí de diumenge a l'Hospital Xeral de Galícia, com a conseqüència de l'agressió soferta la matinada de diumenge a Ordenes. Per tal de reforçar la seva tesi, Bugallo comparà aquest cas amb els atracaments a altres taxistes que varen ser registrats el 1997. En aquests quatre robatoris, els detinguts no eren de Santiago de Compostel·la i tots varen utilitzar la mateixa manera de fer els robatoris.EPR.

El Govern demana serenitat a Salou La delegada del Govern a Catalunya, Julia García Valdecasas, va fer ahir migdia una crida a la «serenitat», davant els fets esdevinguts a Salou. García Valdecasas va afirmar que «nosaltres continuam treballant i confiam en les forces i cossos de seguretat de l'Estat que estan treballant tot el dia i tota la nit aquest problema». Interrogada sobre si se'n ressentirà el turisme, la delegada del Govern va assenyalar que espera «que no, ja que això és un incident que de seguida es resoldrà i esperem que no». La delegada del Govern va afirmar que «ahir es va reunir la subdelegada de Tarragona amb els batles de la zona, a l'horabaixa vàrem tenir una reunió de treball a la Delegació del Govern amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional amb la finalitat de coordinar els treballs de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. S'hi està treballant, esperem que el tema es pugui resoldre com més aviat millor, s'està continuant el control de totes les platges.EPR.

• TRIBUNALS

Fiscal demana que no s'obri l'«Egin» El fiscal de l'Audiència Nacional Enrique Molina sol·licità ahir a Baltasar Garzón que mantengui el tancament cautelar del diari Egin i l'emissora Egin Irratia perquè continuen sent «un instrument d'ETA», segons fonts jurídiques. El passat 15 de gener, la Sala Penal de l'Audiència Nacional confirmà la clausura dels mitjans de comunicació, acordada per Garzón el 15 de juliol del 1998.EPR.

No se suspèn judici a Brescia El tribunal que jutja el presumpte membre dels GAL Miguel Brescia rebutjà ahir suspendre la vista, que continuarà el 17 de març amb l'interrogatori de l'acusat, a pesar de les peticions tant de la defensa com de les acusacions particulars i popular. El fiscal demana 66 anys de presó per a Brescia, al qual acusa de l'assassinat dels ciutadans francesos Christobal Machicotte i Catherine Brion. EPR.

• INTERNACIONAL

PSOE considera fracàs negociació El portaveu de Afers Exteriors del Grup Socialista en el Congrés, Rafael Estrella, assegurà ahir, que ha estat un «autèntic fracàs» la reunió que mantingueren els ministres d'Exteriors d'Espanya, Abel Matutes, i el britànic, Robin Cook, sobre el contenciós de Gibraltar. Rafael Estrella fins i tot apuntà que hauria estat més convenient no realitzar aquest encontre si ambdós països no tenien garanties per avançar en aquesta crisi, que s'inicià pel conflicte pesquer, i opinà que és el moment que aquest assumpte sigui tractat per Aznar i Blair.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris