algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Espanya prendrà mesures per defensar els seus interessos a Gibraltar

Les autoritats espanyoles prendran les mesures legals que creguin oportunes per defensar els seus interessos a Gibraltar. Per la seva banda, els britànics afirmen que no estan disposats a tolerar nous «assetjaments» dels espanyols a Gibraltar, alhora que exigeixen a Espanya «que torni» la normalitat a la colònia després de la imposició per part de les autoritats espanyoles de controls a la frontera. Aquestes eren les peticions que els dos ministres d'Exteriors, l'espanyol Abel Matutes i el britànic Robin Cook manifestaven a l'encontre que mantingueren ahir a Brussel·les per negociar sobre el problema de Gibraltar.

Cook i Matutes intentaren reduir la tensió en el contenciós que pesa sobre Gibraltar, però no es produïren avanços, tot i que tampoc no una ruptura, perquè el ministre d'Exteriors espanyol afirmà que Espanya prendrà mesures legals oportunes en defensa dels interessos espanyols, mentre que el seu homòleg insistí en la preocupació per l'encalçament sistemàtic a la frontera de Gibraltar.

La Comissió Europea confirmà el dret de les autoritats espanyoles a reforçar els controls fronterers per qüestions de seguretat exterior, però el ministre britànic lamentà que s'utilitzi aquest dret políticament i violant el principi de lliure circulació recollit al Tractat de la Unió. En aquest sentit, el canceller britànic apuntà que en una Europa moderna no es poden usar les fronteres com un instrument polític, si bé Matutes considerà que amb aquests controls es compleix la normativa comunitària i que no és objectiu del Govern espanyol augmentar la tensió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris