muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El PNB nega l'existència de cap acord postelectoral amb Euskal Herritarrok

Ansotegi adverteix EH que s'acaba el temps perquè condemni la violència

El secretari general de l'Euskadi Buru Batzar del PNB, Ricardo Ansotegi, va negar ahir l'existència d'acords postelectorals amb Euskal Herritarrok (EH) o qualsevol altra formació política i va descartar que es puguin produir abans de celebrar-se els comicis municipals i forals.

Ricardo Ansotegi es va referir als rumors sobre la possibilitat d'arribar a pactes amb HB i va aclarir: «Nosaltres no hem arribat a cap acord postelectoral amb Herri Batasuna, ni creim que s'hagi d'aconseguir amb cap formació política fins a produir-se les eleccions».

Tampoc no existeix, per ara, consens amb EA sobre la iniciativa d'acudir amb llistes conjuntes a les eleccions del juny. «Hem tingut tres reunions aquesta setmana i de moment no hem arribat a cap acord comú», va precisar.

Així mateix, va explicar que és la primera ocasió en què totes dues formacions tracten d'arribar a una coalició per concórrer de manera conjunta a una convocatòria electoral, per la qual cosa, al seu parer, «s'ha d'entendre que no sigui fàcil», malgrat que tant en EA com en el PNB existeix una «voluntat política i sincera d'arribar a un acord». «No defraudarem molts de ciutadans i, pròximament, arribarem a un acord. Per part del PNB continuarem fent els esforços necessaris. Esper que també per part d'EA es possibiliti l'acord i es faci l'esforç que nosaltres estam disposats a realitzar», va manifestar.

Així mateix, el secretari general de l'EBB del PNB va advertir ahir EH que s'esgota el temps establert per totes dues formacions perquè la plataforma abertzale condemni la violència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris