algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Breus

• CATALUNYA

Maragall ataca Pujol El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Pasqual Maragall, acusà ahir Jordi Pujol de rendir-se davant Madrid per la seva intenció de no sol·licitar la recaptació de tots els imposts fins l'any 2001. En aquest sentit, Maragall considerà que Pujol ha perdut tota credibilitat perquè una vegada més realitza una reivindicació i des de Madrid li és denegada. Segons Maragall, Pujol s'ha rendit una vegada més davant aquesta negativa del Govern central: «Aixecarà mil banderes i baixarà mil banderes», afegí. En aquest sentit, el socialista assegurà que Catalunya necessita una proposta que vagi més enllà dels imposts, que haurà d'assumir el PSC, ja que CiU no ho farà.EPR.

Fernández Díaz també ataca Pujol El president del PP de Catalunya, Alberto Fernández Díaz, assegurà ahir que la reivindicació de Jordi Pujol de reformar l'Estatut és una «excusa nacionalista» i no una aspiració de Catalunya. Segons Fernández Díaz, es tracta d'una «reivindicació d'aparador per lluir», ja que el president de la Generalitat no exerceix altres competències pròpies de Catalunya. Així mateix, el dirigent popular ha retret a Pujol la falta de vertebració de Catalunya «cap a dins», és a dir, el traspàs de recursos i competències de la Generalitat als ajuntaments. Segons Fernández Díaz, ara no és temps de reformar l'Estatut, sinó d'exhaurir totes les possibilitats d'autogovern que aquest preveu. El líder del PP ha criticat que Jordi Pujol hagi anunciat les seves intencions de reformar l'Estatut a través dels mitjans de comunicació, així com que ho especifiqui en una conferència, i no que ho hagi proposat al Parlament de Catalunya. Segons Fernández Díaz, Pujol repeteix el mateix «vici» que amb l'anunci de la proposta de finançament. EPR.

Rahola ho posarà difícil a Clos La diputada i vicepresidenta del Partit per la Independència (PI), Pilar Rahola, manifestà que «ho posarà difícil a Clos» en relació a les eleccions municipals que se celebraran el pròxim 13 de juny. Rahola va fer aquestes manifestacions al congrés de la federació de Barcelona, on va ser escollida com a cap de llista i alcaldable del partit en les pròximes eleccions. Rahola ha apuntat que no renuncia a tenir algun dia la batlia i que és «un repte personal» que a Barcelona un dia hi hagi un batle dona i independentista. Rahola ha destacat així mateix que no donarà suport a CiU, ja que «són clònics del PP» i ha afegit que «potser en la intimitat els dos partits parlin la mateixa llengua». EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris