algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Els familiars dels desapareguts, indignats per la intervenció vaticana

Els familiars dels desapareguts sota el règim de Pinochet es declararen «desconcertats» per la intervenció del Vaticà.
«Ens agradaria que el Vaticà intervingués perquè a Xile hi hagi justícia i no per defensar Pinochet», explicà la vicepresidenta de l'Agrupació de Familiars dels Detinguts Desapareguts, Viviana Díaz.

«Pinochet no tingué cap raó humanitària quan envià a detenir, torturar i assassinar compatriotes nostres, entre els quals hi havia fins i tot dones embarassades», afegí la representant dels familiars. De fet, l'agrupació i d'altres organitzacions mantenen en els tribunals xilens 14 demandes per enjudiciar Pinochet per afusellaments, assassinats i la desaparició de 1.198 opositors.

A més dels seguidors de Pinochet, el Govern xilè es mostrà satisfet per la gestió del Vaticà. El canceller en funcions Mariano Fernández agraí la missiva i afirmà que «no és cap sorpresa, perquè quest primer de novembre vàrem ser informats sobre això pel cardenal Angel Sodano, secretari d'Estat del Vaticà. Fernández digué que no coneixia el text de la carta, tot i que «és coincident amb el suport que altres governs han expresat a Xile per canals diplomàtics».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris