muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Vaticà demanà al Govern britànic que Pinochet no fos extradit

La carta, enviada per un alt càrrec de l'Església, al·legava «raons humanitàries»

101296

El papa rebé ahir Arafat.

Joaquín Navarro Valls, portaveu del Vaticà, confirmà ahir una informació divulgada pel Daily Telegraph de Londres en el sentit que la Santa Seu va fer una gestió diplomàtica en favor del general Pinochet «a instàncies del govern de Xile». En concret, el Vaticà demanà a Londres una intervenció «per raons humanitàries» a favor de l'exdictador, en el sentit que no fos extradit a Espanya per ser jutjat. Curiosament, emperò, el Govern xilè assegura no tenir cap constància de la intervenció vaticana en aquest assumpte.

La gestió del vaticà crida especialment l'atenció perquè es produeix abans que hi hagi un pronunciament judicial. Fins ara, aquesta mena d'intervencions de l'Església per caràcter humanitari s'havien adoptat quan la justícia ja hi havia dit la seva.

Navarro Valls, el portaveu del Vaticà, digué ahir la premsa: «Puc confirmar que la Santa Seu ha donat una passa diplomàtica davant el Govern anglès, com declarà ahir (dijous) a Londres, en la Cambra dels Lords, la baronessa Symons de Vernham Dean, del Foreing Office», aclarí. Navarro titllà la gestió de l'Església catòlica de «confidencial», raó per la qual «no puc donar més informació del seu contingut». El portaveu vaticà afegí, això no obstant, que la Santa Seu farà pública la missiva «en el moment oportú, d'acord amb el govern del Regne Unit, segons la pràctica internacional».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris