nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El Govern crea el programa de tallers d'ocupació, dotat amb 10.000 milions

El ministre de Treball i Afers Socials, Manuel Pimentel, va indicar que el Govern espera que el Reial Decret pel qual es crea el Programa de Tallers d'Ocupació, aprovat ahir en Consell de Ministres, assoleixi una inserció laboral superior al 60 per cent.

Pimentel va aclarir que els tallers tindran una durada de sis mesos a un any, i afectarà almenys 10.000 persones, entre desocupats de vint-i-cinc o més anys, que rebran un salari d'acord al conveni sectorial on es desenvolupi l'ocupació.

Va destacar que es tracta d'una gran oportunitat per adquirir formació a la vegada que es perceb un salari. «Els desocupats que no tenguin el graduat escolar el podran adquirir mitjançant aquest programa», va dir.

Segons ell, el reial decret té caràcter innovador arreu de la UE. Va resaltar que ha estat valorat per la pròpia Comissió Europea i que serà seguit per altres estats membres comunitaris. Va assenyalar que als avantatges de percebre un sou s'han de sumar els «efectes psicològics beneficiosos» sobre els aturats que duen llarg temps en aqueixa situació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris