algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• POLÍTICA

Zarrías envesteix el PP El secretari provincial del PSOE de Jaén i conseller de la Presidència de la Junta d'Andalusia, Gaspar Zarrías, acusà ahir el PP d'estar darrere l'afer de les primàries de Jaén i va anunciar que la setmana que ve presentarà una querella criminal contra Manuel Aguilar, el ja exmilitant del partit que es va autoinculpar en el frau. El secretari general del PP andalús, Juan Oceja, li exigí que admeti la seva responsabilitat en lloc de culpar l'«adversari polític» perquè així només demostra «una covardia política impressionant». El PSOE de Jaén continuarà amb la investigació sobre el frau que dijous va reconèixer la Comissió Federal de Garanties, que expulsà Aguilar del partit. Ara les investigacions se centren en la llista dels noms dels militants que el denunciant assegura haver utilitzat per introduir 65 vots il·legals en l'urna a favor de Joaquín Almunia. DdB

UGT vol que es negociïn les 35 hores UGT insta el Govern i la patronal que negociïn la reducció de temps de treball i que abandonin, «d'una vegada per totes» els seus prejudicis ideològics «respecte aquest mecanisme de creació d'ocupació». Per al sindicat, tant el Govern com la patronal haurien de reconèixer que la disminució de jornada «és un procés imparable» al qual s'haurien de sumar mitjançant el diàleg social, «si no volen aïllar-se». UGT insisteix en la necessitat de posar en marxa una llei d'incentius «que impulsi i harmonitzi» l'aplicació de la jornada de 35 hores en tots els convenis col·lectius, i desenvolupar els Acords per a l'estabilitat de l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva, subscrits per sindicats i patronals l'abril de 1997. EFE.

• LABORAL

Causes de l'accident de Sondika Responsables de l'aeroport de Sondika, a Bilbao, consideren que per dilluns o dimarts estaran en condicions de donar a conèixer l'informe sobre les causes de l'accident laboral ocorregut dijous en les obres de la nova terminal de l'aeròdrom, en el qual moriren tres treballadors. Fonts de l'aeroport confimaren que tècnics de la UTE encarregada de les obres, així com de l'aeròdrom han estat des de dijous en el lloc dels fets per tractar de determinar les causes que l'originaren. Ahir no volgueren avançar si la pluja, tal com s'afirma, va poder ser una de les causes que motivaren l'esllavissament de les terres que sepultaren els operaris, i es limitaren a assenyalar que serà l'informe el que estableixi l'ocorregut. DdB.

• ECONOMIA

Baixa el gasoil Les companyies Repsol i Cepsa han rebaixat una pesseta el preu del litre del gasoil d'ús automobilístic, mesura a la qual es va sumar BP, segons informaren representants de les tres petrolieres. Les mateixes fonts especificaren que a Repsol el litre de gasoli fluctuarà entre les 75'9 i les 83'3 pessetes; en les estacions de servei Cepsa entre les 76'9 i les 83'3 pessetes i en les de BP el preu mínim serà de 79'9 pessetes i el màxim de 87'9. Quant al preu de les benzines es manté estable entre les 97 i 117 pessetes el litre en funció de l'octanatge en les tres operadores. Aquestes diferències de rangs obeeixen a les aplicacions de les despeses logístiques que fan les petrolieres, en funció de les despeses de transport i refinament. EFE.

• SOCIETAT

Dos espanyols segrestats a Colòmbia Els operaris telefònics espanyols Marcos Gallego Jiménez i José Luis García Alarcón varen ser segrestats per desconeguts en el departament colombià de Caldas, en la zona cafetera del centre-oest del país. Gallego Jiménez, casat i nascut a Còrdova el 5 d'abril de 1947, i García Alarcón, fadrí i nascut a Madrid el 26 d'agost de 1964, varen ser retinguts en la zona rural del municipi de Supía (Caldas), a l'oest de Bogotà. Els obrers, al servei de la companyia local Tedelca, «feien instal·lacions de telefonia rural dins el marc de la cooperació social que l'empresa té en la regió», precisaren les fonts. La policia secreta colombina va indicar que s'investiga el segrset dels dos treballadors però que, en principi, se'n desconeixen els autors. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris