nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Breus

• DEFENSA

Nova fórmula de jura de bandera El ministre de Defensa, Eduardo Serra, es va referir a la nova fórmula de jura de la bandera en la qual se suprimeix l'al·lusió a la unitat d'Espanya i se substitueix per la jura de la Constitució. Eduardo Serra va assegurar que és una «simplificació» de la fórmula, en la qual «s'engloba tot el que disposa la Constitució com a element de la fórmula de jurament». «Tots els que jurin o prometin ho faran per la Constitució, així com també oferiran defensar Espanya», va puntualitzar. Finalment va dir que «el més important d'aquesta llei és que constitueix el marc jurídic de la professionalització i, per tant, la manera legal per acabar l'obligació del servei militar, amb la qual es possibilita aqueix compromís, aqueix desig del Govern que tinguem unes forces armades professionals». EPR.

• JUSTÍCIA

Audiència desestima recurs de Gil L'Audiència Provincial de Màlaga ha desestimat el recurs presentat per l'Ajuntament de Marbella (Màlaga) contra l'arxiu d'una querella per prevaricació que aquest consistori formulà arran de la paralització de la revisió del PGOU marbellí. La Junta d'Andalusia informa en un comunicat que la querella va ser presentada per la Corporació de Marbella i acusava la comissió provincial d'Urbanisme d'un presumpte delicte de prevaricació en les resolucions que originaren la suspensió del PGOU. L'Ajuntament marbellí va recórrer contra la decisió del jutjat d'instrucció número 3 de Màlaga que ordenava el desembre del 1998 l'arxiu d'aquesta querella, per entendre que els fets objectes de la mateixa no eren «constitutius d'infracció penal».EPR.

• LABORAL

Tres operaris morts a Sondika Tres operario resultaren morts en ser enterrats per una allau de terra i roques quan treballaven en les obres que es realitzen per a la construcció d'una nova terminal de l'aeroport de Bilbao. Segons les mateixes fonts, un quart treballador que va tractar d'ajudar als companys va patir una luxació en l'espatllar quan va tractar d'ajudar els companys i va ser traslladar a l'hospital de Cruces per una ambulància. Es tracta de J.A.G.G., de 31 anys d'edat. Juan Antonio Hernández Zapatero, de 57 anys d'edat, de Baracaldo, i Carlos Ortega Martín, de 20 anys, natural de Burgos -i que segons sembla ahir va començar la feina en les obresresultaren morts. Segons va informar l'Ertzaintza, el tercer operari mort és Rafael Camacho Sebastian, de 25 años de edad. EFE.

• ECONOMIA

L'IRPF no atempta contra la intimitat El càlcul de les noves retencions a compte de l'IRPF va generar ahir un nou debat. Davant el recurs presentat per UGY en el Suprem per considerar que el nou sistema de recollida de dades personals per part de l'empresa atempta contra la intimitat del treballador, el secretari d'Estat d'Hisenda, Juan Costa, va defensar que el decret no vulnera en absolut el dret a la intimitat personal i familiar perquè la comunicació de dades és voluntària. D'altra banda, el PSOE es va sumar al carro de les crítiques i va presentar davant el Congrés una proposició no de llei perquè sigui l'Agència Tributària la que calculi les retencions una vegada que el contribuent li proporcioni les dades. DdB.

• GIBRALTAR

No hi ha flexibilització a la tanca El ministre principal de Gibraltar, Peter Caruana, ha negat que fins ahir s'hagi detectat una flexibilització en els controls imposat en el pas per la tanca que separa el Penyal d'Espanya. Caruana va fer aquestes declaracions després que el batle de La Línea (Cadis), José Antonio Fernández Pons, i el president de la Unión de Trabajadores Españoles a Gibraltar, Valentín Galcerán, assegurassin ahir en el seu encontre amb el secretari d'Estat de Política Exterior i per a la Unió Europea, Ramón de Miguel, que el representant del Govern confirmà que en les darreres hores es rebaixen els controls. Pel ministre de Gibraltar, «s'ha de tenir en compte que en aquestes hores hi ha poc trànsit i a més nosaltres hem estat físicament observant com s'ha reduït la intensitat dels controls a la frontera». EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris