algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Breus

• SANITAT

Romay nega retallada de prestacions El ministre de Sanitat, José Manuel Romay Beccaría, insistí ahir, en acabar la seva compareixença a la comissió de Sanitat del Congrés, que «mai no s'ha considerat una retallada en les prestacions sanitàries». La polèmica sorgí per la publicació ahir a La Razón d'una informació en què s'assegura que el Govern prepara una altra «medicamentada». EPR.

• UNIÓ EUROPEA

Possibles indemnitzacions per danys La Comissió Europea recordà ahir als ciutadans de la Unió Europea (UE) que podran reclamar una indemnització per danys si es comprova que les vuit entitats bancàries inspeccionades pels serveis del comissari de la Competència, Karel van Miert, a Espanya, Itàlia, Alemanya i França cobren des del naixement de l'euro comissions per transferències bancàries o el canvi de divises a finestretes excessives i si poden provar aquestes operacions. EPR.

• INDÚSTRIA

Piqué demana informe de subvencions El ministre d'Indústria, Josep Piqué, va assegurar ahir que sol·licitarà un informe jurídic de «la intervenció o de qui correspongui» perquè dictamini sobre la legalitat de les subvencions atorgades pel seu ministeri. «Perquè no en quedi cap tipus de dubte, sol·licitaré un informe de la Intervenció o de qui correspongui perquè dictamini sobre la legalitat d'aquests casos que tan reiteradament es plantegen durant els darrers mesos», digué Piqué en els passadissos del Congrés. El ministre d'Indústria va fer aquestes declaracions després de participar en la sessió de control al Govern i respondre preguntes de l'oposició sobre les suposades irregularitats comeses per part del seu Ministeri en la concessió de subvencions.EPR.

• OCUPACIÓ

Petita i mitjana empresa, importants Manuel Pimentel destacà que es pot dir que actualment «el tipus d'empresa que crea feina és la Petita i Mitjana Empresa (pime)» i que de la temporalitat en la contractació s'ha passat a un increment de contractes estables i indefinits. Amb l'objectiu de servir d'ajuda i orientació als estudiants i titulats universitaris a la recerca d'una feina d'acord amb la seva preparació acadèmica i els seus gusts personals, l'edició del 1999 inclou de manera detallada les 1.028 companyies que ofereixen feina a recent llicenciats, així com 2.000 direccions de gran utilitat per afrontar al mercat laboral. EPR.

• TRIBUNALS

UGT recorre les retencions de l'IRPF Les noves retencions de l'IRPF generaren ahir una denúncia que res no té a veure amb la seva quantia. El sindicat UGT presentà un recurs davant el Tribunal Suprem per considerar que la recollida de dades personals del treballador per l'empresa per aplicar-li les noves retencions vulnera la seva intimitat, ja que són dades que no tenen res a veure amb la situació laboral, com una minusavàlua o els ingressos del seu cònjuge. Hisenda nega que la nova regulació vulneri la intimitat. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris