lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Borrell, d'acord amb l'expedient obert a l'afiliat que s'autoinculpà per frau

El candidat socialista també aprova la suspensió de militància de l'acusat

La Comissió Federal de Garanties del PSOE començarà a investigar avui el presumpte frau de les primàries, denunciat per Manuel Aguilar, que fins dimarts, quan es varen conèixer els fets, encara era militant del partit. El candidat socialista a la presidència del govern, Josep Borrell, donà suport ahir a la decisió de la Secretaria d'Organització d'obrir expedient disciplinari i suspendre cautelarment de militància Aguilar. El secretari general, Joaquín Almunia, per la seva banda, assegurà que el presumpte frau li produeix «repugnància».

Borrell explicà que la decisió de la direcció del partit s'ajusta als estatuts. Concretament, la Secretaria que dirigeix Ciprià Ciscar apel·là a l'article 7 del reglament per qualificar de falta «molt greu» els fets denunciats. El candidat justificà la suspensió de militància en el fet que Aguilar és l'única persona que ha reconegut participar en les presumptes irregularitats i, per la qual cosa, «no mereix ser considerat socialista».

En la seva opinió, en autoinculpar-se, el denunciant «es fa creditor de la sanció», i del que es tracta ara és d'investigar els fets i exigir responsabilitats si es considera conveninet. Per això, digué estar convençut que el partit té els mitjans necessaris i la voluntat política de fer-ho.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris