algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Breus

• LABORAL

Pimentel adverteix presidents La pujada de les pensions no contributives per part de la Junta d'Andalusia ha posat en alerta el Govern sobre la possibilitat que altres comunitats autònomes continuïn pel mateix camí. Per això, el ministre de Treball i Assumptes Socials, Manuel Pimentel, advertí ahir els presidents autonòmics que l'Executiu recorrerà davant els tribunals qualsevol iniciativa «similar» a l'andalusa. Pimentel reconegué que aquesta advertència a tots els presidents autonòmics pot tenir «cost personal» i, sobretot «un risc electoral», encara que assegurà que aquest risc «no el preocupa». EPR.

• ECONOMIA

Sáenz anuncia un Banesto centrat El president de Banesto, Alfredo Sáenz, va anunciar ahir davant la seva junta General d'Accionistes els seus objectius per a l'entitat, que ha fonamentat en l'aprofundiment del seu model de banca domèstica i en l'explotació de la seva xarxa comercial. A més a més, va ressaltar que abordaran més intensament durant enguany la distribució i comercialització d'assegurances i la construcció d'una «àrea potent de banca privada». Sáenz va precisar que la nova activitat de banca privada, les bases de la qual ja van ser posades el 1998, els portarà a gestionar en un termini de tres anys uns 250.000 milions de pessetes en recursos, pertanyents a un conjunt superior a 8.000 grans clients privats. EPR.

• POLÍTICA

Almunia i Borrell volen investigació Les primàries continuen causant problemes al PSOE. Manuel Aguilar, un militant del partit a Jaén, va denunciar un frau en els comicis interns per a l'elecció del candidat a la Presidència del Govern en el qual ell mateix participà. Segons relata a la carta d'autoinculpació que va dirigir a la Comissió Federal de Garanties, i que ahir publicà el diari El Mundo, el conseller de la Presidència de la Junta d'Andalusia, Gaspar Zarrías, li va prometre un treball si col·laborava amb la introducció de sobres amb la papereta del secretari general del PSOE, Joaquín Almunia. Ell i el candidat a La Moncloa, Josep Borrell, garantiren ahir que s'obrirà una investigació interna per tal de poder depurar responsabilitats. EPR.

• COMISSIÓ EUROPEA

S'inspeccionen vuit bancs per sorpresa La Comissió Europea va realitzar una inspecció per sorpresa a vuit bancs de quatre països de la zona euro per tal de descobrir l'estructura de les seves comissions i tarifes, davant la sospita que les apliquin de comú acord en violació de la llei, segons va anunciar ahir el comissari europeu de la Lliure Competència, Karel van Miert. Els països afectats són Alemanya, Espanya, França i Itàlia. «Poden haver-hi existit operacions concertades i acord comú en la fixació de les tarifes i comissions que s'apliquen als pagaments i transferències internacionals després de l'entrada en vigor de l'euro», va explicar Van Miert. «Examinarem els resultats que s'han extret d'aquesta investigació i si existeix motiu per iniciar procediments de violació de les regles europees en matèria de lliure competència», va afegir durant una compareixença que va tenir davant la subcomissió d'assumptes monetaris del Parlament Europeu. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris