muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Ibarretxe diu que si no acaba la violència perilla la col·laboració dels nacionalistes

Pujol reclama comprensió del procés de pau tot i els obstacles que hi apareixen

El lehendakari d'Euskadi, Juan José Ibarretxe, afirmà ahir que «ha de desaparèixer completament la violència», sigui de la intensitat que sigui, i advertí que si això no ocorre es «danyarà irremeiablement la il·lusió de l'intent» d'una feina conjunta entre les forces nacionalistes basques, però també «danyarà el projecte de país que entre tots, nacionalistes i no nacionalistes, hem de construir».

Ibarretxe, que reiterà que creu en la pau i que el seu propòsit és «lluitar fermament» per aconseguir aquest objectiu, va fer aquestes afirmacions després d'entrevistar-se per primera vegada amb el president de Catalunya, Jordi Pujol, en el primer viatge institucional que ha realitzat a una altra comunitat des que és el nou president basc. Aquesta entrevista s'ha fet un dia abans que Pujol viatgi a Madrid per reunir-se amb el president José María Aznar. Pujol també es va entrevistar divendres passat amb el president del PNB, Xabier Arzalluz.

Després de la reunió que es va mantenir en el despatx oficial de Pujol, al Palau de la Generalitat, el lehendakari llegí una declaració institucional, primer en euskera i després en castellà. Els dos presidents es dirigiren més tard a la Casa dels Canonges, residència oficial del president català annexa al Palau de la Generalitat, on Pujol oferí un dinar al lehendakari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris