nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Breus

• POLÍTICA

Borrell reclama Aznar El candidat del PSOE a la presidència del Govern, Josep Borrell, reclamà ahir a José María Aznar que compleixi amb el seu programa electoral i no torni a impedir la creació al congrés d'una comissió d'investigació sobre la gestió de Josep Piqué al capdavant del Ministeri d'Indústria i també la seva gestió en el passat al capdavant d'Ercros. Borrell acusà Aznar d'haver comès un «flagrant incompliment de la seva paraula», ja que el PP es va presentar a les eleccions «assumint el compromís que no bloquejarien cap comissió d'investigació que demanàs l'oposició». AFP.

Aprovades proposicions sobre cans La Comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca aprovà ahir dues proposicions del grup popular per les quals s'insta el Govern a fer un estudi sobre les races canines agressives, al temps que rebutjà una tercera d'IU sobre aquesta mateixa qüestió. Les propostes dels populars sortiren endavant gràcies als seus propis vots més els de CiU, Grup Basc i Coalición Canaria, mentre que la d'IU va ser rebutjada per PP, CiU i PNB, amb l'abstenció del PSOE.EFE.

• ECONOMIA

Pla d'estabilitat espanyol La Comissió Europea donarà demà el seu suport al Pla d'estabilitat i creixement d'Espanya per al període 1999-2002, encara que li planteja dubtes els costs que pot tenir sobre la reducció del dèficit la reforma de l'impost sobre la renda. Els objectius principals del programa d'estabilitat espanyol són la creació d'ocupació i avançar en la convergència real amb la resta de països de la Unió Europea per situar, en dues legislatures, la renda dels espanyols a un nivell similar al dels països més pròspers. L'Executiu comunitari, després de l'avaluació tècnica realitzada pels serveis del comissari d'Economia i Finances, Yves-Thibault de Silguy, conclou que el programa espanyol és conforme amb les disposicions del Pacte d'Estabilitat. EPR.

• CULTURA

Almunia veu necessari el Ministeri El secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, defensà ahir la utilitat d'un Ministeri de Cultura a l'Estat espanyol, ja que considera que en l'acerb cultural comú de tots els pobles d'Espanya «hi ha coses molt bones, fins i tot per als incultes que no han llegit Cervantes». En resposta a la petició dels nacionalistes de suprimir l'esmentat Ministeri, avui fusionat amb Educació, Almunia es mostrà a favor de comptar amb una cartera independent per poder «gaudir» de la cultura comuna per a tots els pobles de l'Estat.EPR.

• JUSTÍCIA

Acord entre Generalitat i cinc CA La Generalitat de Catalunya firmà acords amb altres cinc comunitats autònomes amb l'objectiu d'unificar esforços i augmentar l'efectivitat en negociar amb el Govern central el traspàs de competències en matèria de Justícia. El Govern català ha anunciat la seva voluntat d'augmentar les seves competències en aquest àmbit i assumir la gestió del personal i la regulació de la presència del català en el món jurídic. La consellera de Justícia de Catalunya, Núria de Gispert, anuncià ahir que el Govern català ha firmat acords amb els governs d'Euskadi, Galícia, València, Andalusia i Canàries.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris